dilluns, 12 de desembre del 2011

Fil a L'agulla 80m 6a+/b Puigcabrer (Estrets de la Riba)


Nova via oberta al Puigcabrer situat als estrets de La Riba (Tarragona). El novembre de 2011 per sota a càrrec de David de la Cruz i Dani Dran.


Com arribar: 
Tenim 2 opcions depenent del cotxe que disposem:
- Amb 4x4 o cotxe alt: des de Valls direcció Montblanc per la N-240 passat el km 26 i just on comença un doble carril de pujada a mà esquerra surt una pista inicialment asfaltada que més tard és torna de terra. Seguirem tot recte aquesta pista fins arribar a una cruïlla on hi ha una instal·lació vallada i agafarem el trencall de l'esquerra on cal passar una barrera amb cadena que es troba oberta. Seguirem una bona estona aquesta pista fins arribar a un gran coll amb una torre elèctrica i les parets a la dreta on deixarem el cotxe.
 - Si tenim un cotxe normal: des de Picamoixons anirem cap a La Riba per la T-742. En una corba a l'esquerra avans de sortir del poble i amb una illeta a la dreta continuarem recte, travessarem una riera i tot seguit passarem per sota de la via del tren. Al poc de passar la via del tren trobarem una pista que marxa a l'esquerra que hem d'agafar. Seguirem aquesta pista fins trobar que la vegetació tanca la pista recte i surt un trencall a la dreta cap un mas. Aquí hi ha un lloc on deixar el cotxe. Un cop deixem el cotxe hem se seguir la pista que ens conduirà en 15min al parking de 4x4.

Aproximació:
Des de el parking del 4x4 mirant les parets a mà dreta surt un senderó poc definit a estones però fitat. Com a gran referència s'ha d'anar a un pi molt alt i solitari que queda just davant de la paret. 5'

La via:
Totes les reunions es troben equipades amb parabolts del 10 i xapa amb argolla excepte la R3 que per muntar còmodament la reunió hi ha una xapa extra. I les expansions dels llargs amb parabolt del 10 i xapa.
A part d’això faran falta:
- joc de friends fins al C4 n2
- mastercam de metolius 1,2,3 (equivalent al semàfor dels aliens)
- tascons.

L1:V+ 25m 2 parabolts.
A l'inici d'aquest llarg que ressegueix un diedre fisurat és l'únic lloc on la roca està una mica trencada. Seguirem el diedre fins col·locar-nos a sota d'un bombet. Al sortir d'aquest trobarem la reunió a l'esquerra en una gran rapissa.

L2:6a+/b 35m 3 parabolts.
Sortirem de la R amb una petita travessia a l'esquerra cap un petit sostret on trobem un parabolt. Superem el sostret amb bon cantell i continuem per una placa de cantells enormes per encarà el crux de la via. Una placa al principi en lleuger desplom i desprès vertical amb els forats suficients per passar-hi. Desprès d’aquí fàcil fins la reunió.

L3:V+ 20m 1 parabolt.
Sortim recte des de la R per travesser un bosquet per tal d'arribar a la curta placa que hi ha davant de la R. Pugem fàcil fins al final de la placa on fent una petita travessia per la rapissa on ens trobem, enganxem amb la paret principal assegurada amb un parabolt. Superem un passet de cantell per col·locar-nos en una vira i acabem pujant pel diedret que queda a l'esquerra fins arribar a dalt de l'agulla on muntarem la reunió.

Descens: es farà mitjançant rappels. Recomano amb cordes de 60m rappelar de la R3 a la R2 posant el nus tocant l'argolla superior per evitar que s'enganxi al recuperar-les. I de la R2 al terra.




4 comentaris:

  1. felicitats per la via, pero tinc bastant dupte de que la gent que no conegui la zona pugui arribar-hi al parking de 4x4. amb aquesta info. d'entrada de Valls a Montblanc hi han 2 carreteres, no especifices quina has d'agafar-hi. crec que t'as embolicat una mica, jo no tindre problemes perque conec la zona i lo que faria es: o be desde la la Riba pasar per sobre de la estacio de la renfe, una pista hasta arribar al final de la pista que queda molt aprop de la via, tambe desde Picamoixons per una cami que pasa per sota de les parets, per cert la serra es diu: CINGLE DE LA COVA DE L'OLIVAR, (torre den petroli)i si m'apures fent una via facil en la paret dels roixelles, o pujant entre aquesta i el Nas com pujavem avans, res mes company (de bon rotyo eh)recors al Dani

    ResponElimina
  2. Gracies per l'aclaració je he possat el nom de les carreteres que comento en la ressenya.

    si t'entenc be, la pista que em recomanes es una que surt a uns 100m despres del desviament de la C-17 cap a la Riba oi?? aquesta ja la vaig investigar resulta que primer de tot esta tancada amb una cadena :S i desprès resulta que la pista en si ha desaparegut per que se la menjat la vegetació ara només queda un sendero fins a l'eixample que es veu desde el google earth i despres es tanca molt la vegetació.

    el cami suposo que es el que passa per sota del nas i les plaques del nas oi? aquest cami surt a la pista que recomano per arribar des de l'opció sense 4x4.

    tota critica és bona per millorar ;)ja sigui bona o dolenta

    ResponElimina
  3. putes cadenes, aquesta no la savia, estas en lo cert, pero continuo veint erros, on agafes el desviament de la N-240 es al Km. 26 ó 24?, despres la C-17 no es la C-14, pregunto. mes, la T-742 al poble es T-743 (coses de trafic) lo dolent no pot ser mai bo, salut

    ResponElimina
  4. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina